ANP
NOS Voetbal

Keuze Infantino opent deuren voor Van Praag

Dat Michael van Praag blij was met de keuze voor Gianni Infantino als opvolger van Sepp Blatter stak hij vrijdagmiddag in Zürich niet onder stoelen of banken.

"Dit is grandioos. Ik ben er emotioneel van, dat je in vier maanden de meerderheid van de wereld achter je krijgt. Met een goed verhaal ook nog. Ik verwacht heel veel van Gianni. We moeten blij zijn met hem als nieuwe president van de FIFA", aldus de voorzitter van de KNVB.

Maar er speelde op de achtergrond nog iets. De benoeming van Infantino als nieuwe voorzitter van de FIFA verhoogt de kans voor Van Praag op een topfunctie bij de UEFA. De Zwitser neemt namelijk afscheid als secretaris-generaal van de Europese voetbalbond en zal de geschorste voorzitter Michel Platini ook niet opvolgen.

AFP
Gianni Infantino tijdens zijn speech in Zürich

De UEFA komt komende vrijdag bij elkaar om over een vervanger van Infantino te spreken. Van Praag lijkt vooral oren te hebben naar de rol van voorzitter van de UEFA.

Michel Platini zag afgelopen week zijn schorsing teruggebracht worden van acht tot zes jaar. De geschorste preses van de Europese voetbalbond is van plan om nu naar het sporttribunaal CAS te stappen. "Pas als dat afgelopen is kunnen jullie mij nog eens vragen stellen over het voorzitterschap van de UEFA'', zei Van Praag vrijdag nadat Infantino was verkozen als nieuwe leider van de FIFA.

De nieuwe baan van Infantino heeft meer gevolgen. De Zwitser heeft beloofd het WK uit te breiden van 32 naar 40 deelnemers. Dat zal tot felle discussies leiden met de Europese topclubs die vinden dat hun topspelers al voldoende worden belast.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl