ANP
NOS Voetbal

De Boer belandt in 'boze droom' en moet Cocu feliciteren

"Je zit op de bank en je kan het eigenlijk niet eens bevatten. Iedereen is zo down dat niemand een woord kan uitbrengen", luidde de eerste reactie van Ajax-trainer Frank de Boer na het mislopen van de landstitel.

Ajax speelde met 1-1 gelijk bij De Graafschap, waardoor de kampioensschaal naar PSV ging. "Het is alsof je in een boze droom bent beland. Ik wil Phillip Cocu en PSV feliciteren met de landstitel", aldus De Boer.

De Ajax-trainer liet weten zich net zo te voelen als bij het EK van 2000, toen Oranje de finale misliep, mede omdat hij in de halve finales twee strafschoppen miste tegen Italië.

De Boer voelt zich weer als bij EK 2000

De Boer wist niet wat hij zag toen hij in Doetinchem de kleedkamer binnenkwam na de wedstrijd. "Een grafstemming. Eerst gevloek en getier en daarna een doodse stilte."

Er was gaan vuiltje aan de lucht voor Ajax, totdat tien minuten na rust ineens de gelijkmaker viel. "En toen kwam er opeens een bepaalde spanning in het elftal en dat wil je niet graag zien. Dat zorgde voor slechte keuzes."

Grote teleurstelling De Boer in spelersbus Ajax

Het was mogelijk de laatste wedstrijd van De Boer als trainer van Ajax. Deze week maakt hij bekend waar zijn toekomst ligt, na vier kampioenschappen in vijfenhalf jaar.

De zeperd in Doetinchem zal daarop niet van invloed zijn, bezwoer de coach, "Nee hoor, helemaal niet. Maar op dit moment wil ik daar niet over praten."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl