Vincent Kompany
NOS Voetbal

Kompany mist EK door blessure

Vincent Kompany mist het Europees kampioenschap. De Belgische verdediger raakte woensdagavond geblesseerd aan zijn lies in de halve finale van de Champions League tegen Real Madrid.

De verdediger van Manchester City schreef zaterdagavond op Facebook dat hij niet mee kan doen op het toernooi in Frankrijk. "Ik mis het EK en ik vind het vreselijk'', meldde Kompany vanuit het ziekenhuis.

"Dus ik zou mezelf zielig kunnen vinden, en kunnen vrezen voor mijn carrière. Ik zou kunnen opgeven. Maar zo ben ik niet. Ik blijf kalm en positief. Ik heb er alle vertrouwen in dat mijn vrienden en ploeggenoten het goed zullen doen en ons trots zullen maken op het komende EK in Frankrijk. Ik zal hun grootste supporter zijn vanaf nu."

Aanvoerder

Normaal gesproken is Kompany de aanvoerder van de Rode Duivels, die op basis van de wereldranglijst als één van de grote favorieten gelden op het EK. De Belgen staan tweede op de FIFA-ranking achter Argentinië. De Belgen spelen daar in de groepsfase tegen Italië, Zweden en Ierland.

Komende donderdag maakt coach Marc Wilmots zijn selectie voor het EK bekend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl