ANP

Ruim 2700 lintjes zijn er vandaag uitgereikt in aanloop naar de verjaardag van koning Willem-Alexander. Onder hen acteur Thom Hoffman, presentatrice Loretta Schrijver en presentatrice Natasja Froger kregen een onderscheiding. Hoeveel lintjes regende het in uw gemeente?

Lintjesregen in uw regio

Ook in het Caribische deel van het Koninkrijk werden mensen onderscheiden voor hun speciale verdiensten voor de Nederlandse samenleving.

Lintjes in het Caribisch deel van het Koninkrijk

Tijdens de lintjesregen worden verschillende onderscheidingen uitgereikt. Zo worden mensen benoemd in de Orde van de Nederlandse Leeuw en de Orde van Oranje-Nassau. 

De Orde van de Nederlandse Leeuw werd in 1815 ingesteld door koning Willem I en is de oudste civiele orde in Nederland. Mensen kunnen voor deze orde in aanmerking komen als ze "bijzondere verdiensten van zeer exceptionele aard" hebben verricht voor de samenleving. Dit jaar zijn er 13 mensen in deze orde zijn gedecoreerd.

Welke lintjes zijn er?

De Orde van Oranje-Nassau werd in 1892 ingesteld en kent sinds 1996 zes graden. Mensen die zich voor de samenleving "bijzonder verdienstelijk" hebben gemaakt, komen in aanmerking voor een koninklijke onderscheiding in deze orde. Dit jaar hebben er 2742 personen een onderscheiding gekregen in deze orde.

Een overzicht van de verschillende graden in de Orde van Oranje-Nassau Lintjes.nl

STER reclame