Philips heeft in Groot-Brittannië onder meer een licht- en een babyflesjes productie locatie
NOS Nieuws

'Brexit schadelijk voor Philips en voor Europa'

Een Brits vertrek uit de Europese Unie heeft nadelige gevolgen voor Philips, zegt bestuursvoorzitter Frans van Houten. Het bedrijf, dat bezig is met het afstoten van de lichtdivisie, heeft onder meer een lichtafdeling een babyflesjesfabriek in Groot-Brittannië.

In totaal werken er zo'n 1800 mensen bij Philips in het Verenigd Koninkrijk en heeft het bedrijf honderden miljoenen aan investeringen daar uitstaan. "Ik denk dat het tot extra kosten zal leiden en veel onzekerheid", zegt van Houten over de gevolgen van een brexit voor het bedrijfsleven.

De topman zegt overigens te verwachten dat het niet tot een brexit komt. Toch heeft het bedrijf onderzocht wat de gevolgen zijn voor Philips van een eventuele uittreding van Groot-Brittannië en op basis daarvan scenario's uitgewerkt: "Ik denk dat het schadelijk is voor ons allemaal als Europeanen, en zeker ook voor Philips". Wat de specifieke gevolgen zijn wil het bedrijf nu niet toelichten.

Van Houten verzekert dat Philips na een eventuele brexit hoe dan ook actief zal blijven in Groot-Brittannië. Vorig jaar zei van Houten in de Britse krant the Daily Telegraph nog na te moeten denken over investeringen van het bedrijf in het VK in het geval van een brexit.

Houten

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl