Wout Poels wint Luik-Bastenaken-Luik
NOS Wielrennen

Bondscoach trots op Poels: dit zegt wel iets voor Rio

"Ik denk dat de Olympische Spelen nu wel goed zitten". Dat waren de eerste woorden van Wout Poels na zijn zege in het wielermonument Luik-Bastenaken-Luik. Voor veel renners staat een klassieker hoger in aanzien dan de olympische wegrit, maar Poels heeft nooit een geheim gemaakt van zijn ambities.

Zover wilde bondscoach Johan Lammerts niet gaan, al was hij wel onder de indruk van de prestatie van Poels. "Ik wist al heel lang dat Wout Poels meer in zijn mars heeft. Maar dat hij Luik-Bastenaken-Luik zou winnen was toch wel een verrassing. En dan ook nog zo'n zware editie. Het geaccidenteerde parcours van Luik is zeker vergelijkbaar met dat van Rio, dus dit zegt wel iets".

Geduld

Rond 30 mei maakt de bondscoach bekend welke vier renners in aanmerking komen voor de olympische wegrace in Rio de Janeiro.

De voorselectie bestaat uit onder anderen Poels, Tom Dumoulin, Bauke Mollema, Wilco Kelderman, Robert Gesink, Tom-Jelte Slagter, Laurens ten Dam en Stef Clement. "Dat heb ik zo afgesproken met de topsportgroep en daar wijk ik niet van af. In een maand tijd kan nog zoveel gebeuren."

Wereldranglijst

Zelf reed Lammerts 'zo'n vijf keer' La Doyenne, maar nooit in de voorposten. Dat na 28 jaar eindelijk weer een Nederlandse winnaar op het podium stond, doet goed. "Ik ben er heel erg blij mee. Dit is goed voor Poels en goed voor het Nederlandse wielrennen."

"Wij kunnen de punten goed gebruiken, want we waren als land een beetje afgezakt naar de middenmoot. En dat bepaalt weer hoeveel renners mogen deelnemen aan de wereldkampioenschappen."

Bondscoach Johan Lammerts
Sky-baas Brailsford niet verrast door Poels

Brailsford: Poels zeker van Tour

Dave Brailsford, ploegbaas bij Sky, bevestigde dat Poels deze zomer opnieuw zijn opwachting zal maken in de Tour de France. "Dat lijkt me wel", aldus Brailsford, "maar dat was hij toch al. Hij is een kernwaarde in onze Tourploeg."

"Hij maakt zich trouwens minder zorgen om selectie voor de Tour dan voor de Spelen. Daar wil hij heel graag heen, voor Nederland. Daar had hij het deze winter en dit voorjaar vaak over. Hopelijk hebben de keuzeheren goed gekeken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl