Bauke Mollema
NOS Wielrennen

Mollema ziet Poels winnen en spreekt van 'heroïsch dagje'

Wat Wout Poels deed, dat had Bauke Mollema ook voor ogen: Luik-Bastenaken-Luik winnen. De Nederlander van Trek-Segafredo eindigde op de negende plaats en kon daar prima mee leven, mede door de winst van Poels.

"Ik ben heel blij voor hem. Het is lang geleden dat een Nederlander zo'n koers wint, dat is goed voor het Nederlandse wielrennen", liet Mollema weten.

"Ik ben zelf ook redelijk tevreden", ging hij verder. "Een toptienklassering in zo'n zware editie. Ik heb wel het gevoel: misschien had er meer in gezeten. Ik word derde van de rest en had nog wat over."

Mollema spreekt van een 'heroïsch dagje'

Sneeuw en hagel teisterden de koers vandaag, maar dat deerde Mollema niet. "Ik heb het niet echt heel koud gehad, ik had veel kleren aan. Het was regenjas aan, regenjas uit. Al met al een heroïsch dagje."

Oomen verbaast zichzelf

Achter Mollema was Sam Oomen de derde Nederlander op de 26ste plaats. De 20-jarige eerstejaarsprof van Giant stond van zichzelf te kijken. "Het ging verbazingwekkend goed."

Oomen wilde helemaal 'nokkie' over de streep komen

Oomen moest pas op de laatste kasseienklim lossen. "Maar ik ben daarna wel blijven rijden, want ik wilde helemaal 'nokkie' over de streep komen. Dit geeft vertrouwen voor de toekomst."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl