NOS Nieuws

Umar: ik wil terug naar Nederland

Ebru Umar werd vanmiddag vrijgelaten door de Turkse politie, maar moet zich over een paar dagen weer melden op het bureau. Dat zei ze in een eerste reactie tegen de krant Metro, waar ze een vaste columnist is.

Ze vertelt in een video vanuit de kustplaats Kusadasi hoe de arrestatie verliep. "Ik ben gisteravond van mijn bed gelicht. Ik was vroeg naar bed gegaan omdat ik een vroege vlucht terug naar Nederland had. Twee mannen stonden op de deur te bonken. Ik moest meekomen vanwege twee tweets", zegt Umar.

Op het bureau is de Nederlandse van Turkse komaf keurig behandeld. "Ik heb eigenlijk best een gouwe avond gehad waarbij we het hebben gehad over de politiek en de situatie in Turkije en dat het eigenlijk toch wel los zal lopen." Ze zat vast van zaterdagavond tot zondagmiddag.

Toch is ze nog niet helemaal vrij. "Ik mag het land niet uit en ik moet me over een paar dagen melden op het politiebureau. Er is een advocaat bezig om die uitreisbeperking op te heffen." Umar wil graag snel terug naar Nederland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl