Enrico Gasparotto wint de 51ste Amstel Gold Race
NOS Wielrennen

Gasparotto: ik had een engel op mijn schouder, dat was Antoine

"We hebben weer een engel op onze schouders gehad." Enrico Gasparotto heeft zijn overwinning in de Amstel Gold Race opgedragen aan zijn drie weken geleden overleden ploegmaat bij Wanty-Groupe Gobert, Antoine Demoitié.

"Voor sommigen van ons was het vandaag de eerste grote klassieker", ging de 34-jarige Italiaan verder. "Ik vroeg ze vanmorgen om extra werk, want we hebben er nu een engel bij. Dat klinkt mooi, maar is eigenlijk heel erg moeilijk."

"Gisteren was Antoine's vrouw bij ons, dat was moeilijk voor iedereen. Zeker voor ploegleider Hilaire Van der Schueren. Hij zat in de auto en zag hem verongelukken. We moesten iets speciaals doen vandaag."

Ook Van der Schueren was dolblij met de overwinning. "Na alles wat we de afgelopen weken hebben meegemaakt, is dit iets waar we op gehoopt hadden. Zijn vrouw is bij mij geweest om nog eens te vragen hoe dat ongeluk exact ging. Toen zat iedereen te huilen in de bus."

"Maar goed, ik heb gezegd: we gaan een perfect plan maken en dat was het ook: perfect. Ook een kleine ploeg kan de Amstel Gold Race winnen."

'Ze huilden in de bus, dit is perfect geweest'

Vier jaar geleden won Gasparotto de Gold Race ook. Niet alleen vanwege de zware laatste weken vindt hij deze overwinning specialer. "Ik ben nu 34 jaar, dan realiseer je je alles beter."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl