De schade in het kustgebied is groot
NOS Nieuws

Dodental aardbeving Ecuador loopt op tot 272

Het dodental als gevolg van de aardbeving in Ecuador is fors opgelopen. Volgens president Rafael Correa zijn inmiddels 272 doden geteld. Het land werd vannacht opgeschrikt door een beving voor de kust.

De schade in de kuststad Guayaquil is groot. Dat is de grootste en economisch gezien belangrijkste stad van het land, waar ruim twee miljoen mensen wonen. De meeste slachtoffers vielen volgens de vice-president in Manta, Portoviejo en Guayaquil.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag zegt dat er vooralsnog geen aanwijzingen zijn dat er Nederlandse slachtoffers zijn.

President Ecuador: blijf kalm

'Ramen knarsen'

Het epicentrum lag bij de plaats Muisne op zo'n 170 kilometer ten noordwesten van de hoofdstad Quito. De schokken waren daar ook voelbaar. Een deel van de stad zat korte tijd zonder stroom.

Nederlander Rick den Dulk zat in de bar van een hotel in Quito toen de aardbeving begon. "We zagen de lampen bewegen en we hoorden de ramen knarsen in de sponningen."

Correa liet op Twitter weten dat de prioriteit van de hulpdiensten ligt bij het redden van mensen die nog onder het puin liggen. Vice-president Jorge Glas heeft een bezoek gebracht aan de steden Manta en Portoviejo.

Ook in buurland Colombia zijn schokken gevoeld. Gevreesd werd dat in de nasleep van de beving grote vloedgolven mogelijk zouden zijn, maar die zijn uitgebleven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl