NOS Nieuws

Nederlander in Ecuador: ik had het idee dat ik draaierig werd

De aardbeving voor de kust van Ecuador was tot diep in het land voelbaar. Ook in Quito op zo'n 275 kilometer ten noordoosten van de zwaar getroffen stad Guayaquil.

In de Ecuadoraanse hoofdstad trilde de aarde meer dan een minuut, zegt een Nederlandse vrouw. "Het gebouw waarin we zaten schudde keihard heen en weer. Maar voor zover ik weet, is hier in de buurt niets ernstigs gebeurd."

Op veel plaatsen in Quito renden mensen de straat op. In verschillende buurten viel de stroom uit. Zeker zes huizen stortten in.

Rick den Dulk zat in de bar van een hotel in Quito toen de aardbeving begon. "Ik dacht dat ik draaierig werd vanwege de lange en vermoeiende dag."

Maar al snel had hij door dat er iets anders aan de hand was. "We zagen de lampen bewegen en we hoorden de ramen knarsen in de sponningen. Sommigen renden naar buiten, maar de mensen achter de bar zeiden dat het veilig was om te blijven zitten."

Zoila Villena, die in Quito woont, raakte in paniek toen het gebouw waarin ze verbleef begon te schudden. "Ik hoorde verschillende buren schreeuwen en kinderen huilen", zei ze tegen persbureau AP.

Ook in Colombia trilde de aarde. In Cali in het zuiden van het land werd uit voorzorg een ziekenhuis ontruimd.

Dit ziekenhuis in Cali in Colombia is uit voorzorg geevacueerd

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl