EPA

De Belgische politie heeft vanmiddag drie mannen aangehouden die mogelijk betrokken waren bij de aanslagen van november vorig jaar in Parijs. 

Volgens Belgische media werd het drietal opgepakt tijdens een huiszoeking in Ukkel, iets ten zuiden van Brussel. De Belgische onderzoeksrechter bepaalt morgen of de verdachten langer worden vastgehouden. Meer informatie is niet gegeven.

Sinds de aanslagen in Parijs en Brussel zijn bij een groot aantal huiszoekingen al verschillende terreurverdachten aangehouden. Het afgelopen weekend werden twee broers gearresteerd die betrokken zouden zijn bij een schuilplaats voor terroristen in Etterbeek. Dat onderzoek heeft te maken met de aanslagen van 22 maart in Brussel.

'Man met hoedje'

Vorige week werd de 'man met het hoedje' in Anderlecht opgepakt. Mohamed Abrini heeft bekend dat hij de gezochte derde man is van de terreuraanslagen op het vliegveld Zaventem.  

Half maart werd de meest gezochte terrorist van Europa, Salah Abdeslam, bij een inval in een woning in Vorst gepakt. Hij wordt binnenkort uitgeleverd aan Frankrijk, dat hem wil berechten voor zijn aandeel in de aanslagen in Parijs. 

STER reclame