Een agent op het dak tijdens de politie-actie in Vorst
NOS Nieuws

Gezochte Abdeslam was in appartement Vorst

De gezochte terreurverdachte Salah Abdeslam is in het appartement in het Brusselse Vorst geweest dat eerder deze week door de politie werd belegerd en doorzocht. Op een glas in de woning zijn vingerafdrukken van hem aangetroffen. Dat heeft het federaal parket in Brussel bekendgemaakt.

De man die tijdens de politieactie werd doodgeschoten was een 35-jarige Algerijn, die geholpen heeft bij de aanslagen in Parijs op 13 november. Twee anderen konden ontsnappen. Een van hen zou de gezochte Abdeslam zijn.

Anti-terreureenheid

Die politieactie was niet bedoeld om Abdeslam op te sporen, zei de politie dinsdag. De operatie werd niet uitgevoerd door anti-terreureenheden, maar door bewapende agenten.

Bij het vuurgevecht in Vorst werd een riotgun gebruikt door de verdachten, een vuurwapen met een korte loop dat wordt gebruikt om relschoppers uiteen te drijven. Dat wapen is later niet teruggevonden, dus de politie houdt er rekening mee dat de voortvluchtigen het bij zich dragen.

De 26-jarige Abdeslam zou vorig jaar november drie aanslagplegers hebben afgezet bij het Stade de France in Parijs. Hij zou ook van plan zijn geweest zichzelf op te blazen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl