EP A

De Britse premier Cameron heeft belastingaangiften en andere financiële documenten van de afgelopen zes jaar vrijgegeven. Hij wil daarmee de onduidelijkheid over zijn financiën wegnemen, die ontstond nadat was gebleken dat hij aandelen heeft gehad in een brievenbusfirma die was opgezet door zijn vader.

Cameron kwam door de onthullingen uit de Panama Papers onder vuur te liggen. In eerste instantie ontkende de premier dat hij er iets mee te maken had, maar later gaf hij toe dat de berichten toch klopten. Cameron zei gisteren op een partijcongres dat hij de rel rond zijn familiefinanciën verkeerd heeft aangepakt.

Transparant

De premier heeft nu de documenten vrijgegeven om de rel te sussen. Hij wil "volledig open en transparant" zijn over zijn financiën.

Uit de documenten blijkt onder meer dat Cameron over het financiële jaar 2014-2015 75.898 pond aan belasting betaalde over een inkomen van 200.307 pond. Zijn inkomen bestond onder meer uit een salaris van 140.522 pond en huurinkomsten van 46.899 pond.

Uit de documenten blijkt niet dat Cameron te weinig belasting heeft betaald. Wel laat het zien dat hij vermogend is - iets waarvan zijn politieke tegenstanders hopen dat het tegen hem zal werken.

STER reclame