David Cameron
NOS Nieuws

Cameron: ik had familiefinanciën beter moeten afhandelen

De Britse premier David Cameron geeft toe dat hij beter had kunnen omgaan met de rel rondom zijn familiefinanciën. Op een bijeenkomst met partijgenoten beloofde hij dat hij zo'n situatie in het vervolg anders zal aanpakken. "Het is geen beste week geweest", concludeerde hij.

'Geef de schuld niet aan Downing Street 10'

De leider van de Conservatieven kwam in opspraak door de Panama Papers. Daarin stond onder andere dat zijn in 2010 overleden vader aandelen in belastingparadijzen had. De premier ontkende in eerste instantie dat hij daarmee te maken had. Donderdag gaf hij toe dat dit niet klopte. Hij verkocht zijn aandelen in 2010 voor 30.000 pond, erkende hij in een gesprek op de Britse televisie.

Lessen

Volgens correspondent Tim de Wit heeft de geloofwaardigheid van Cameron hierdoor een deukje opgelopen. "Cameron zal zeker de komende dagen nog een hoop vragen moeten beantwoorden."

Vragen beantwoorden deed de premier niet zozeer, maar hij geeft toe dat het anders had gemoeten. "Ik weet dat ik dit beter had moeten afhandelen. Ik weet dat hier lessen uit te trekken zijn en dat zal ik doen."

Demonstratie

Voor de ambtswoning van Cameron in de Londense Downing Street hebben zich vanmiddag een paar honderd mensen verzameld. Ze willen dat de Britse premier actie onderneemt tegen belastingontwijking. Doet hij dat niet, dan kan hij beter aftreden, zo scandeerden de betogers.

Protest in Londen tegen belastingontwijking

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl