Jordan Spieth (links) en Rory McIlroy op weg naar de tee van de tweede hole
NOS Sport

Jordan Spieth blijft koploper Masters

De Amerikaanse golfer Jordan Spieth begint ook als koploper aan de laatste dag van de Masters. De concurrentie mag nog hopen, want de titelverdediger besloot zijn ronde met een bogey en dubbel bogey.

De nummer twee van de wereld liep het clubhuis in na een +1. Spieth heeft met 213 (-3) een marge van een slag op zijn landgenoot Smylie Kaufman, die de beste scorekaart van het veld inleverde (-3).

Rory McIlroy liep zijn ronde met Spieth, maar de Noord-Ier had duidelijk zijn dag niet. Hij begon met een achterstand van een slag, maar zag het gat alleen maar groter worden. De nummer drie van de wereld won nergens een slag en staat na een ronde van +5 elfde met +2.

Oud, maar nog niet versleten

Vanwege de aanhoudende wind en harde greens waren lage scores weer zeldzaam in Augusta. Vrijdag bleven slechts vier man (van totaal 89) onder par. Zaterdag waren dat er welgeteld vijf (van 57).

Bernhard Langer was een van hen en dat is opmerkelijk. De 58-jarige Duitser won het toernooi in 1985 en in 1993, tien weken voordat Spieth het levenslicht zag. Zes birdies en vier bogeys brachten Langer naar de derde plaats (-1), die hij met de Japanner Hideki Matsuyama deelt.

Jason Day werkte zich eveneens flink omhoog. De Australische mondiale nummer een klom na een omloop van -1 naar de vijfde plaats (par). Die moet Day wel delen met de Engelsman Danny Willett en de Amerikaan Dustin Johnson.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl