Jordan Spieth in actie in Augusta
NOS Sport

Unicum voor golfer Spieth, maar de concurrentie nadert

Jordan Spieth heeft bij de Masters in Augusta voor een unicum gezorgd door voor de zesde opeenvolgende ronde het klassement aan te voeren. De winnaar van de vorige editie staat echter nog maar een slag voor op Rory McIlroy.

De 22-jarige nummer twee van de wereld kende een uitstekende start met twee birdies op de eerste drie holes. Daarmee had hij zijn voorsprong van twee slagen uitgebreid tot vijf, maar op hole vijf ging het mis met een dubbele bogey.

Spieth had last van de soms krachtige wind, verloor op de back nine nog een paar slagen en had op de 18de hole een putt van ruim vijf meter nodig om de leiding te behouden. Dat lukte nog net.

McIlroy stond na twee vroege bogeys en een dubbele bogey zelfs acht slagen achter op Spieth, maar de Noord-Ier liep een prima back nine en is weer volop in de race voor zijn eerste groene jasje.

De nummer drie van de wereld heeft de drie andere majors al op zak, maar de winst in de Masters ontglipte hem in 2011 op dramatische wijze. McIlroy begon de laatste ronde met een voorsprong van vier slagen, maar door een ronde van 80 slagen eindigde hij buiten de toptien.

Voor drievoudig winnaar Phil Mickelson zit het toernooi erop. Ook de 66-jarige Tom Watson miste de cut. De tweevoudig winnaar speelde zijn laatste Masters en verliet de 18de green in tranen.

Tom Watson neemt afscheid van de Masters

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl