De politie was vandaag in Etterbeek op zoek naar een rugzak, schrijft de Standaard
NOS Nieuws

'Brusselse politie mist nog een rugzak'

De politie in Brussel is op zoek naar een rugzak waar mogelijk explosieven in zitten. Dat schrijft de Vlaamse krant de Standaard.

Het is de rugzak die de terrorist Osama Krayem op 22 maart bij zich had op het metrostation Pétillon in de Brusselse gemeente Etterbeek. Hij was daar met de terrorist Khalid el-Bakraoui die eenzelfde rugzak droeg. Die rugzak zat vol met de springstof TATP. Bakraoui blies zich korte tijd later op het metrostation Maalbeek op.

Volgens de Standaard houdt de politie er rekening mee dat ook Krayem van plan was zichzelf op te blazen, maar daar om een of andere reden van heeft afgezien. Krayem werd gistermorgen opgepakt, maar zijn rugzak is niet gevonden. Volgens bronnen van de Standaard weigert Krayem te zeggen waar hij is.

'Osama belde: ik ben bij hen, en kom niet meer terug'

Huiszoekingen

Vrijdag werden in Etterbeek huiszoekingen gedaan, maar die hebben niets opgeleverd. Mogelijk is de rugzak in handen van een nog niet opgespoord lid van de terroristische cel die verantwoordelijk was voor de aanslagen in Brussel en Parijs.

Het Federaal Parket maakte vrijdag bekend dat Krayem op 3 oktober vorig jaar in de Duitse stad Ulm werd opgehaald door Salah Abdeslam, de terrorist die kort voor de aanslagen in Brussel werd opgepakt.

Behalve Krayem bracht Abdeslam nog twee mannen naar België die samen met Krayem vanuit Syrië als asielzoeker naar Duitsland waren gereisd. Een van hen werd op 18 maart tegelijk met Abdeslam opgepakt, de ander is nog altijd spoorloos.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl