ANP

Bert Meerstadt treedt met onmiddellijke ingang af als commissaris van ABN Amro. Dat heeft de bank bekendgemaakt. Meerstadt was van 2009 tot 2013 topman van de NS.

De commissaris werd genoemd in de Panama Papers. Zijn naam komt voor als aandeelhouder van een offshore bedrijf dat in 2001 werd opgericht door het Panamese Mossack Fonseca. Meerstadt ontkende direct alle betrokkenheid. 

Gisteren kondigde de bank al aan dat Meerstadt in de loop van het jaar zou aftreden. Dat voornemen had niets te maken met de Panama Papers, zei een woordvoerder van de bank vanmorgen. 

Nadelige effecten

Meerstadt vertrekt dus nu per direct. Hij licht zijn besluit toe in een korte verklaring. "Ik wil hiermee voorkomen dat de bank nadelige effecten ondervindt. Ik heb intensief en met toewijding, samen met mijn collega's, ruim zes jaar bijgedragen aan de groei van de bank en de beursgang."

Hij wil verder niet ingaan op vragen. Eerder vandaag pleitte de FNV ervoor om Meerstadt op non-actief te stellen en dat er een onderzoek moest komen. De vakbond vindt nog steeds dat alle feiten onderzocht moeten worden, ook nu Meerstadt niet meer bij ABN Amro werkt.

Meerstadt blijft commissaris bij jenever- en likeurconcern Lucas Bols.

STER reclame