Een arrestatieteam doet een oefening
NOS Nieuws

Terreuragenten DSI nemen advocaat in de arm

Een groep van twintig leden van de Dienst Speciale Interventies (DSI) heeft een advocaat in de arm genomen. Ze zijn ontevreden over hun werkomstandigheden. Hun advocaat Maarten van Gelderen spreekt van een angstcultuur.

De DSI is een speciaal onderdeel van de politie, dat vooral wordt ingezet bij terreurbestrijding en moeilijke arrestaties. Eerder werd al duidelijk dat de leden van de DSI ontevreden zijn over de manier waarop zij hun werk moeten doen.

Overuren worden niet gecompenseerd, er is niet genoeg materieel en kritiek wordt afgestraft, zeggen de dienders. Dat zou al lang spelen, en niet veroorzaakt worden door extra werk in de afgelopen tijd.

'Geen crisis'

De kersverse topman van de Nationale Politie heeft gisteren zich laten bijpraten, maar hoorde niets over deze problemen. Er is geen crisis, zei Akerboom gisteren.

Van Gelderen zegt dat er wel degelijk problemen zijn. "Ik denk dat de zaak nog niet bekend is bij de hoogste leiding van de politie, en dat het met de mantel der liefde wordt toegedekt. Ze weten het niet of ze willen het niet weten. Je kunt je afvragen wat erger is."

Hij heeft al een procedure gevoerd bij de Interne Bezwarencommissie. "We zijn op alle punten in het gelijk gesteld door de commissie. Nu is het dus afwachten of de korpsleiding daar iets mee gaat doen." Van Gelderen hoopt dat de problemen nu bespreekbaar worden gemaakt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl