Politieagenten van de Dienst Speciale Interventies (DSI)
NOS Nieuws

Politiechef praat over onrust bij antiterreurdienst

De chef van de Nationale Politie, Erik Akerboom, praat vandaag met mensen van de Landelijke Eenheid over de onrust bij de antiterreureenheid van de politie. Er wordt onder meer gesproken over de werkdruk en de besteding van extra geld.

De Telegraaf meldt dat er een crisis is bij de antiterreureenheid, de Dienst Speciale Interventies (DSI). Die maakt vanwege de terreurdreiging veel extra uren. Volgens de krant heeft de dienst nooit iets gezien van het extra geld dat is toegezegd. Ook zou er sprake zijn van een verziekte werksfeer en een tekort aan materieel.

Akerboom gaat vooral om te luisteren. Een woordvoerder van de Nationale Politie ontkent dat er een tekort aan middelen is en dat geld is verdwenen. Volgens haar is het extra geld besteed aan overuren en het werven van extra mensen.

De centrale ondernemingsraad van de politie bevestigt het beeld dat de DSI overbelast is. Volgens de OR is er wel voor uitbreiding gezorgd, maar zijn vanwege de aanhoudende terreurdreiging opnieuw extra mensen nodig.

Oplossen

Voorzitter Gerrit van de Kamp van politiebond ACP vindt dat de problemen snel moeten worden opgelost. "Dit soort conflicten, waar we wel van weten en waarover we al enige tijd in gesprek zijn met de leiding, moeten zo snel mogelijk de wereld uit", zei hij in het NOS Radio 1 Journaal.

De ACP wil op korte termijn met de politietop om tafel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl