ANP
In samenwerking met
L1mburg
NOS Nieuws

Limburgse PVV'er stal 175.000 euro uit partijkas

Ex-fractievoorzitter Michael Heemels van de PVV in Limburg heeft sinds 2011 ongeveer 175.000 euro uit de partijkas gestolen om zijn drank- en drugsverslaving te bekostigen. Dat blijkt uit onderzoek door een externe accountant in opdracht van de PVV. Het onderzoek is in handen van L1.

De PVV kreeg de 175.000 euro van de provincie Limburg. Het geld was bedoeld voor onkosten die de fractie maakte. De fractievoorzitters van de andere partijen in Provinciale Staten zijn geschrokken van de hoogte van het bedrag. Ze willen dat de PVV alles terugbetaalt.

Sprookjeswereld

Heemels stapte een paar weken geleden op nadat bekend was geworden dat hij een greep had gedaan in de partijkas van de PVV. Hij was ook de persvoorlichter van PVV-leider Geert Wilders.

In een brief aan Provinciale Staten trok Heemels het boetekleed aan voor "de puinhopen die ik heb aangericht". Hij schreef te hebben geleefd in een sprookjeswereld waarin hij iedereen jarenlang voor de gek heeft gehouden. Heemels heeft beloofd het hele bedrag terug te betalen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl