Michael Heemels als voorlichter van Wilders
NOS Nieuws

Voorlichter Wilders weg na problematisch drugsgebruik

Michael Heemels, voormalig fractievoorzitter van de PVV in Limburg, heeft toegegeven dat hij in die functie "financiële misstappen" heeft begaan. Die werden volgens hem voor een belangrijk deel ingegeven door problematisch drank- en drugsgebruik, laat hij via zijn advocaat weten.

Aangifte

De Limburgse PVV-fractie gaat aangifte doen tegen Heemels, meldt waarnemend fractievoorzitter Robert Housmans. Zodra een forensisch accountant heeft bekeken hoeveel geld er verdwenen is en waar het heen is gegaan, stapt de PVV in Limburg naar de politie.

Heemels was ook de persoonlijk woordvoerder van partijleider Geert Wilders. Hij heeft die functie per direct neergelegd. Door stress en werkdruk was zijn drank- en drugsgebruik in belangrijke mate toegenomen, staat in de verklaring.

Onverklaarbare overboekingen

Heemels stapte begin deze maand op als fractievoorzitter, nadat NRC Handelsblad had bericht over onbetaalde rekeningen en onverklaarbare overboekingen, onder meer aan een fractiemedewerker. Die zei dat hij dat geld nooit ontvangen had.

Heemels was behalve fractievoorzitter ook penningmeester van de fractie. Na de beschuldigingen ontkende hij aanvankelijk. Hij stapte toch op als Statenlid, omdat hij zich naar eigen zeggen niet kon verdedigen tegen de aantijgingen.

Hij zegt nu dat het nooit zijn bedoeling is geweest de PVV in diskrediet te brengen. Hij wil het geld op korte termijn terugbetalen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl