De politie-actie gisteren in Argenteuil waarbij Reda Kriket werd opgepakt
NOS Nieuws

Arrestant Parijs had banden met Abaaoud

De man die gisteravond in Frankrijk werd gearresteerd op verdenking van terrorisme, heeft banden met het brein achter de aanslagen in Parijs in november vorig jaar. Reda Kriket werd gisteren opgepakt in Argenteuil.

Kriket werd in België in juli al bij verstek veroordeeld omdat hij deel uit maakte van een netwerk dat mensen ronselde om af te reizen naar Syrië. In datzelfde proces werd ook Abdelhamid Abaaoud veroordeeld. Hij wordt gezien als de coördinator van de Parijse aanslagen. Abaaoud werd gedood bij een politieactie in Saint-Denis op 18 november.

Het proces, waarvan de uitspraak op 29 juli 2015 was, had betrekking op 32 verdachten. Ze werden volgens de Vlaamse krant Het Nieuwsblad veroordeeld tot tientallen jaren cel. Kriket kreeg 10 jaar cel opgelegd, Abaaoud 20.

De Franse minister van Binnenlandse Zaken Cazeneuve zei gisteren al dat er met de arrestatie een nieuwe aanslag is voorkomen. Volgens hem is er tot op heden geen verband te vinden tussen de Parijse en de Brusselse aanslagen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl