De politie heeft zwarte schermen geplaatst rond het huis van Everink
NOS NieuwsAangepast

Coach van tennisser Robin Haase vast in moordzaak Everink

De man die is aangehouden in het onderzoek naar de moord op zakenman Koen Everink, is de coach van tennisser Robin Haase.

Mark de J. werd vanochtend op Schiphol aangehouden, toen hij terugkwam uit Amerika. Hij was daar samen met Haase, die een toernooi zou spelen in Miami maar moest afzeggen wegens een blessure.

De politie kwam tijdens het onderzoek uit bij de 29-jarige tennistrainer De J. uit Rotterdam. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Everink. Zijn precieze rol is nog onduidelijk.

Doorbraak

Advocaat Alexander de Swart, die Koen Everink bijstond tot zijn dood begin deze maand, is "verbijsterd" door de aanhouding. "Wie houdt er nu rekening mee dat een tenniscoach te maken heeft met een laffe moordaanslag? Ik ben wel opgelucht dat er een doorbraak lijkt te zijn in de zaak."

De politie onderzoekt nog wat het motief voor de moord op Everink kan zijn. De zakenman, die groot werd in de reisbranche, had veel contacten in de tenniswereld. Hij was onder andere bevriend met Haase. Everink reisde in januari nog af naar Melbourne voor de Australian Open waar Haase speelde. Ook gingen ze samen naar het Sportgala. "Tennis was Koen Everinks grote passie", zegt advocaat De Swart. "Dat de verdachte uitgerekend uit dat wereldje komt, is heel cru."

Aangeslagen

Robin Haase laat weten dat hij aangeslagen is door de aanhouding. Everink werd drie weken geleden vermoord in zijn huis in Bilthoven. De 42-jarige zakenman was door messteken om het leven gebracht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl