Politie-onderzoek bij het huis van Everink in Bilthoven (4 maart)
NOS Nieuws

Arrestatie in moordzaak-Everink

De politie heeft een arrestatie verricht in de zaak-Everink. De arrestant is een 29-jarige man uit Rotterdam. Hij werd vanochtend vroeg op Schiphol aangehouden. De politie wil niet zeggen of hij wilde vertrekken of dat hij was aangekomen in Nederland.

Onduidelijk is of dit de grote doorbraak is in de zaak. De politie verdenkt hem van "mogelijke betrokkenheid" bij de moord. Het rechercheonderzoek gaat door. De politie houdt de mogelijkheid open dat meer mensen bij de moord betrokken waren.

'Verdachte is vanochtend op Schiphol aangehouden'

De zakenman werd drie weken geleden vermoord in zijn huis in Bilthoven. De 42-jarige Everink was door messteken om het leven gebracht.

In het onderzoek riep de politie de hulp in van het publiek, waarop honderd tips binnenkwamen.

Mishandeling

Zakenman Koen Everink, rijk geworden door de verkoop van zijn reisbureau Eliza was here, werd landelijk bekend nadat hij in een skybox van de Arena door kickbokser Badr Hari was mishandeld.

De rake klappen en trappen die Everink in 2012 van Hari kreeg, waren net zo pijnlijk als een auto-ongeluk. Hij had er nog jaren last van, zowel fysiek als mentaal. Bovendien voelde hij zich sindsdien bedreigd en had hij beveiliging.

Naar eigen zeggen was Everink daarom het liefste in het buitenland, omdat hij zich in Nederland niet op zijn gemak voelde. Na de gewelddadige dood van Everink meldden bronnen aan de NOS dat hij regelmatig verwensingen naar zijn hoofd kreeg, omdat hij de carrière van Hari zou hebben geschaad.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl