De politie liet een briefje achter op de voordeur.
NOS NieuwsAangepast

Huis doorzocht in Reuver in zaak-Andy de Heus

Bij een huiszoeking in het Limburgse Reuver zijn vanochtend enkele spullen in beslag genomen. Het huis werd doorzocht in verband met de moord op marktkoopman Andy de Heus. De politie meldt dat de bewoner van het huis niet is aangehouden. Hij zou ook niets met de zaak te maken hebben.

Bij de huiszoeking heeft de politie gegevensdragers in beslag genomen, die op het politiebureau worden onderzocht. Omdat de bewoner niet aanwezig was en niet kon worden bereikt, koos de politie ervoor om met toestemming van de rechter-commissaris de deur te laten openen. Volgens een politiewoordvoerder is dat een gebruikelijke procedure.

De politie liet een handgeschreven briefje achter op de voordeur van het huis met daarop de mededeling dat het slot van de voordeur is vervangen en dat de sleutel opgehaald kan worden op het bureau. We hebben ervoor gekozen om "maatwerk te leveren", zegt de woordvoerder.

De Heus verdween eind december 2012. De toen 30-jarige man verliet zijn huis en werd een dag later gezien bij een tankstation in Born. Zijn auto werd de dag daarop uitgebrand gevonden in België, maar van zijn lichaam ontbrak lange tijd ieder spoor.

Volgens de politie had De Heus contacten in het criminele circuit en heeft zijn dood daar mogelijk mee te maken.

Visvijvers

In december pakte de politie het onderzoek weer op. In een bungalowpark in Stevensweert werden vakantiehuisjes doorzocht. In februari doorzocht de politie een aantal visvijvers met sonarapparatuur en speurhonden. Daar werd het lichaam van De Heus uiteindelijk gevonden.

In de zaak zijn tot nu toe drie verdachten aangehouden, maar zij werden allemaal weer vrijgelaten. Een vierde verdachte zit op dit moment in Duitsland in de gevangenis vanwege drugsdelicten, meldt 1Limburg.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl