Politie doet onderzoek op bungalowpark Stevensweert
In samenwerking met
L1mburg
NOS Nieuws

Politie heropent oude vermissingszaak Andy de Heus

De politie is bezig met een groot onderzoek op het vakantiepark Porta Isola in Stevensweert, meldt 1Limburg. Het onderzoek heeft te maken met de verdwijning van Andy de Heus, drie jaar geleden.

De politie houdt er rekening mee dat De Heus slachtoffer is geworden van een misdrijf. Hij had volgens de politie contacten in het criminele circuit, en zijn verdwijning heeft daar mogelijk mee te maken.

Er zijn nu nieuwe aanknopingspunten in de zaak, maar de politie wil niet zeggen welke dat zijn.

Nog dagen onderzoek

Bij het onderzoek zijn ook specialisten van Defensie ingezet, die speciale apparatuur zoals grondradar gebruiken. Het onderzoek zal in elk geval nog dagen duren.

"We houden er sterk rekening mee dat hier destijds iets is gebeurd. Of dat zo is, en wat dat dan is, moet onderzoek uitwijzen", aldus de politie.

Volgens buurtbewoners heeft de politie drie huizen doorzocht, op zoek naar een lichaam.

Gesprekken

Behalve het technisch onderzoek in Stevensweert gaat de recherche ook opnieuw met verschillende mensen in gesprek, kondigde de politie aan.

De toen 30-jarige marktkoopman De Heus verdween op 18 december 2012. Hij verliet toen zijn huis, en werd een dag later nog gezien bij een tankstation in Born. Zijn auto werd een dag later uitgebrand gevonden in het Belgische Meeuwen-Gruitrode.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl