EPA

De NOS heeft een akkoord bereikt met Discovery Networks Benelux over een sublicentie voor de Olympische Spelen van 2018 (Pyeongchang) en 2020 (Tokio). 

Dat betekent dat de NOS vrijwel op dezelfde manier verslag kan blijven doen van de Spelen als voorheen: met respectievelijk tien uur (2018) en veertien uur (2020) live sport per dag, met oog voor de internationale topsport en met de nadruk op de Nederlandse prestaties.

Daarbij zitten ook interviews, reportages en voor- en nabeschouwingen. En dat allemaal live en on-demand, via alle denkbare platformen: televisie, radio, online en mobiel.

Eurosport

De NOS raakte vorig jaar zomer de rechten van de Olympische Spelen ​kwijt aan Discovery Networks Benelux, dat op Eurosport de Spelen gaat uitzenden. Zij houden per Spelen twee sporten exclusief voor de eigen live uitzendingen, waaronder het ijshockeytoernooi tijdens de Spelen van 2018. Hiervan mag de NOS dan wel ruime samenvattingen uitzenden. 

Discovery Networks Benelux houdt daarnaast de streamingrechten exclusief. De NOS kan op de eigen digitale platformen, waaronder NOS.nl en de NOS-app, wel gewoon alles uitzenden wat ook op televisie te zien is, live en in samenvatting.

STER reclame