Bilal Basacikoglu lijkt zijn draai te hebben gevonden bij Feyenoord na sterke invalbeurten tegen Vitesse en De Graafschap ANP
NOS Voetbal

De lach is terug bij 'publiekslieveling' Basacikoglu

De zegereeks is nog niet zo lang als het aantal nederlagen in januari en februari. Maar met de vijfde zege op rij komt Feyenoord aardig in de buurt. De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst kwam in De Kuip nog wel op achterstand tegen De Graafschap, maar won uiteindelijk overtuigend met 3-1.

Een belangrijke rol in die ommekeer was opnieuw weggelegd voor invaller Bilal Basacikoglu. De watervlugge buitenspeler dartelde langs tegenstanders en leverde een haarfijne assist voor de 2-1 van Eljero Elia.

Giovanni van Bronckhorst is vooral blij met de wederopstanding van zijn vleugelspeler. "Bilal doet het voortreffelijk de laatste weken. Hij breekt wedstrijden open. Hij heeft snelheid, een goede voorzet en maakt ook steeds vaker de juiste keuzes. Ik ben gewoon heel blij voor hem."

Ideale invaller

Tegen De Graafschap was zijn inbreng ook nodig. "Het eerste half uur was onder ons niveau en we komen verdiend op achterstand. Een kwartier voor rust schroeven we het tempo op en dan win je uiteindelijk nog makkelijk."

Van een rol als ideale invaller wil Basacikoglu niets weten. "De trainers weten wat ik kan. Ik heb het nu drie keer laten zien. Ook als de tegenstanders niet moe zijn, loop ik ze eruit."

Kuipvrees

"Dit is volgens mij de eerste keer dat de supporters mijn naam scanderen", constateert de buitenspeler, die niet zo lang geleden nog werd uitgefloten. "Misschien had ik gewoon tijd nodig. Ik ben natuurlijk nog jong. Er komt zoveel kijken als je van Heerenveen naar Feyenoord gaat. Kuipvrees werd gezegd, al geloof ik daar niet in."

Toch heeft de druk wel degelijk invloed, denkt Eljero Elia. "Ik zeg altijd tegen de jonge jongens: laat het publiek niet in je hoofd komen. Bilal is vrij in zijn hoofd en dat zie je terug op het veld."

STER reclame