Michiel Kramer viert zijn treffer tegen De Graafschap

Feyenoord heeft het helft lang moeilijk met De Graafschap

Feyenoord heeft in De Kuip met de nodige moeite van De Graafschap gewonnen. De nummer zeventien van de eredivisie stond halverwege nog met 1-0 voor, maar de Rotterdammers vochten zich zonder de geschorste Dirk Kuijt naar een 3-1 zege.

De wedstrijd kwam traag op gang, want in de eerste tien minuten gebeurde nagenoeg niets. Omdat Feyenoord totaal geen druk zette, kon De Graafschap rustig de aanval zoeken en de bezoekers kregen dan ook de eerste kansen. Zo redde doelman Kenneth Vermeer bij een afstandsschot van Karim Tarfi en een kopbal van Robin Pröpper.

Diezelfde Pröpper zorgde even later toch voor de 1-0. Met een mooie passeerbeweging zette de verdediger de aanval zelf op en toen hij de bal even later met het nodige geluk voor zijn voeten kreeg, rondde hij keurig af.

Feyenoord leek daarna eindelijk wakker en kreeg in het laatste kwartier voor rust enkele prima mogelijkheden. Doelman Hidde Jurjus hield zijn doel echter schoon met prima reddingen bij kansen voor Tonny Vilhena, Jens Toornstra en Michiel Kramer.

Bij de kopbal van Kramer hield hij de bal via de lat uit zijn doel. Met behulp van de doellijntechnologie werd geconstateerd dat de bal de lijn niet gepasseerd had.

Feyenoord na rust sterker

Na rust bleef Feyenoord de aanval zoeken en na tien minuten leverde dat de verdiende gelijkmaker op. Na een goede voorzet van Miquel Nelom gleed Kramer de 1-1 binnen.

De Graafschap kreeg ook in het vervolg amper lucht. Het duel speelde zich volledig op de Doetinchemse helft af en de voorsprong van Feyenoord kon dan ook niet uitblijven. Op aangeven van Bilal Basacikoglu, die sterk inviel na rust, schoot Eljero Elia hard raak. Even later schoot Thijs Bouma de bal in eigen doel en was het duel gespeeld.