NOS Nieuws

'M'n broer zei: er ligt een afgehakt hoofd op straat'

'Mijn broer zei: er ligt een hoofd op straat'

"Het was extra luguber. Ik was nota bene gehakt aan het draaien, toen mijn broer naar binnen kwam en zei: er ligt een hoofd op straat." Dat zegt Stan Koeman van een cateringbedrijf naast de shisha-lounge in Amsterdam waar vanmorgen een afgehakt hoofd werd gevonden.

De man was een van de eersten die het hoofd op straat zagen liggen. "Toen mijn broer dat zei dacht ik: je bent gek. Maar ik ging mee naar buiten en inderdaad, daar lag het hoofd."

Het werd gevonden op de Amstelveenseweg bij shisha-lounge Fayrouz, een bar waar waterpijpen kunnen worden gerookt. De lounge staat bekend als ontmoetingsplek voor criminelen die betrokken zijn bij de drugsoorlog in Amsterdam. De politie is druk bezig met het onderzoek.

Volgens de medewerker was het hoofd zo geplaatst dat het bij Fayrouz naar binnen keek. "Dat moet een soort signaal zijn, denk ik. Maar ik heb slechts heel even gekeken."

Ik dacht: het lijken de Middeleeuwen wel.

Stan Koeman, ooggetuige

Hij draaide zich direct om en liep terug zijn zaak in. "Ik moest het even op me in laten werken. Ik dacht: het lijken de Middeleeuwen wel. Dit soort taferelen zie je afgelopen tijd wel eens in het Midden-Oosten, maar nu komt het wel heel dichtbij. Ik denk dat het niets met de situatie daar te maken heeft, maar die beelden gaan wel door je heen."

De politie hoefde hij niet meer te bellen, want die was al ter plaatse. "Gelukkig waren de agenten vrij kalm. Er waren hier wat klanten. De jongere mensen begonnen meteen met telefoons opnamen te maken, maar die moesten dat weer wissen van de politie."

Nu gaat het wel weer, maar ik zal wel slecht slapen.

Stan Koeman, ooggetuige

Eerder vanochtend had hij nog niets bijzonders op straat gezien. "Om 06.45 uur gooide ik nog sinaasappelschillen weg in de container, en toen heb ik nog niets gezien. Maar je let er ook niet op."

Door het hele gebeuren is hij gespannen. "Ik kan wel lachen, maar toen ik net m'n moeder aan de lijn had, schoot ik even vol. Nu gaat het wel weer, maar ik zal wel slecht slapen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl