NOS Nieuws

Afgehakt hoofd gevonden in Amsterdam

Afgehakt hoofd gevonden in Amsterdam

Op de Amstelveenseweg in Amsterdam is een afgehakt hoofd gevonden.

Het Parool schrijft dat het hoofd van de 23-jarige Nabil Amzieb is, een bekende van de politie. Gisternacht werd zijn onthoofde lichaam elders in de stad in een brandende auto gevonden.

Een voorbijganger vond het hoofd vanochtend vroeg op de stoep bij een shisha-lounge, een bar waar waterpijpen kunnen worden gerookt. De betrokkene waarschuwde de politie die de omgeving met zwarte schermen heeft afgezet. Volgens de politie worden alle getuigen bijgestaan door Slachtofferhulp.

De politie zou het hoofd aan het zicht hebben onttrokken door er een blauwe emmer overheen te zetten.

De 23-jarige Amsterdammer Nabil Amzieb speelde een rol in de Mocro-oorlog die in Amsterdam sinds 2012 woedt. In de hoofdstad voeren voornamelijk Marokkaanse drugsbendes een machtsstrijd uit. Ze plegen gewelddadige aanslagen waarbij al veel mensen zijn geliquideerd.

De politie vraagt mensen die meer kunnen vertellen over het leven van Amzieb om zich te melden. De recherche hoopt zo een beter beeld te kunnen krijgen over wat er gisternacht precies is gebeurd.

De shisha-lounge Fayrouz staat bekend als ontmoetingsplek voor criminelen die betrokken zijn bij die oorlog.

Twee jaar geleden werd de Amsterdamse crimineel Mohammed el Mayouri geliquideerd nadat hij de bar had bezocht. Vorig jaar was de Fayrouz Lounge opnieuw in beeld bij een onderzoek naar een poging tot moord. Twee mannen werden opgepakt die vlakbij klaar stonden om iemand om te brengen, wie is nog steeds onduidelijk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl