Het kamp in Duinkerken
NOS Nieuws

Franse politie start ontruiming vluchtelingenkamp Duinkerke

De Franse politie is begonnen met de ontruiming van het vluchtelingenkamp bij Duinkerke, niet ver van de grens met België. De ruim 1500 vluchtelingen worden de komende paar dagen overgebracht naar een ander kamp met nieuwe houten huisjes.

Het is nog onduidelijk of de vluchtelingen zonder verzet naar hun nieuwe heenkomen gaan.

De vluchtelingen verbleven onder erbarmelijke omstandigheden in het huidige kamp, dat steeds voller werd door de recente ontruiming van het vluchtelingenkamp bij Calais.

Architect

De bewoners zijn met flyers in allerlei talen gewaarschuwd dat ze moeten verhuizen. Artsen zonder Grenzen heeft gezegd dat vandaag vooral vrouwen en kinderen naar het nieuwe onderkomen gaan. Ze hebben de garantie gekregen dat ze geen vingerafdrukken hoeven af te geven waardoor ze kans blijven maken op asiel in Groot-Brittannië.

Het nieuwe dorp is ontworpen door een architect. Hij heeft de tekeningen gemaakt voor de houten hutjes die met weinig middelen opgezet kunnen worden.

Vrijwilligers hebben in 6 weken tijd een groot deel van het kamp opgebouwd en zijn nog steeds bezig om huisjes voor nog meer vluchtelingen neer te zetten.

Nieuwe houten huisjes in het nieuwe vluchtelingenkamp bij Duinkerke

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl