NOS Nieuws

Douwe Bob: ik ga voor glorie

Videoclip 'Slow Down' van Douwe Bob

Singer-songwriter Douwe Bob gaat voor winst op het Eurovisie Songfestival, dat in mei in Stockholm wordt gehouden. "Als je ervoor kiest om aan een wedstrijd mee te doen, moet je dat wel met de instelling doen om te willen winnen. Als je denkt 'nou we zien wel', dan kun je beter thuisblijven. Ik ga voor glorie."

Vandaag werd bekend dat de 23-jarige Douwe Bob Nederland vertegenwoordigt met het nummer Slow Down, een protest tegen de snelheid en prestatiedrang in de huidige maatschappij. Hij denkt dat het lied, hoewel het een up-tempo nummer is, een rustmoment zal zijn in de chaos op het songfestival. "Daar gaan we wel voor zorgen."

"Hoe chaotischer het is op het songfestival, hoe meer power mijn nummer krijgt", zegt hij. "Daar win je denk ik heel veel mee qua gevoel. Ik denk dat dat werkt."

Als je het niet tof vindt, ben je behoorlijk de lul want het gaat de komende tijd wel heel veel door de speakers pompen.

Singer-songwriter Douwe Bob

Douwe Bob, die in 2012 de eerste editie van de talentenjacht De beste singer-songwriter van Nederland won, is blij met de keuze voor Slow Down. "Ik ben er echt oprecht heel trots op. Ik sta er 100 procent achter. Ik heb net even op Twitter en Facebook gekeken en ik heb het gevoel dat de meeste mensen het ook te gek vinden. Dus dat maakt het voor mij het ultieme festivalnummer."

"En als je het niet tof vindt, ben je behoorlijk de lul, want het gaat de komende tijd wel heel veel door de speakers pompen", zegt hij schaterlachend.

De jonge muzikant wordt als Nederlandse inzending voor het festival ineens geconfronteerd met grote belangstelling van de pers. "Dat is niet iets wat je in de eerste plaats ambieert als songwriter. Dit had ik niet verwacht toen ik alleen op mijn bed in mijn slaapkamer liedjes zat te schrijven. Het is heel raar, het is een andere wereld gewoon. Maar het is heel leuk om dit mee te mogen maken. Het is echt tof."

De komende tijd zal het nog drukker worden rondom zijn persoontje, maar daar zit hij niet mee. "Ik heb er zin, zin in. Ik heb een heel relaxed gevoel. Ik ga alles gewoon binnen laten komen."

Op het moment dat je die drie minuten krijgt daar, dan moet alles perfect zijn.

Singer-songwriter Douwe Bob

Zijn er al plannen voor de show? "Daar zijn we nog heel druk mee bezig en dat is top secret. Maar ik kan wel zeggen dat regisseur Hans Pannekoek fantastische ideeën heeft."

Pannekoek regisseerde ook de optredens van de Common Linnets en Trijntje Oosterhuis. "Het is een fantastische gozer, heel bevlogen. Een echte dromer, maar ook gefocust. Hij doet heel mooie dingen."

En dat moet ook wel, zegt Douwe Bob. "Want op het moment dat je die drie minuten krijgt daar, dan moet alles perfect zijn. Ik heb zo'n goed team nu, onze neuzen staan gewoon allemaal dezelfde kant op. Er is naar mijn mening niet iets dat er mis kan gaan."

"Die drie minuten, dat is mijn enige focus voor de komende maanden." Of eigenlijk zes minuten, want het is natuurlijk wel de bedoeling dat zijn halve finale een vervolg krijgt.

Douwe Bob wil songfestival nuchter en zonder kapsones betreden

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl