Dick Boer ANP

Ahold-topman Dick Boer blijft achter de bonus staan die de top krijgt als de fusie met Delhaize een succes wordt. Bestuurders kunnen tot een jaarsalaris extra krijgen als ze aanblijven. De huidige topman van Delhaize, Frans Muller, kan anderhalf keer zijn salaris krijgen als beloning.

Aandeelhoudersvereniging VEB is tegen de bonus en vindt dat de bestuurders niet extra beloond moeten worden voor het doen van hun werk.

Dick Boer verdedigt in het NOS Radio 1 Journaal de bonus. "Het is niet alleen voor de top, maar voor een grotere groep mensen bij Ahold-Delhaize die we willen behouden. Ik wil als bestuursvoorzitter van het fusiebedrijf zoveel mogelijk van mijn leiders meekrijgen in deze unieke combinatie van bedrijven."

Boer wijst erop dat de bonus niet standaard wordt uitgekeerd. "Het is geen gegeven dat mensen die bonus krijgen. Je zult je moeten bewijzen."

De topman ziet geen reden om af te zien van de bonus. Boer: "Ik laat het aan de aandeelhouders." Over anderhalve week stemmen aandeelhouders over de fusieplannen en de bonussen.

Winst

Ahold en Delhaize publiceerden vanmorgen hun jaarcijfers. Beide bedrijven boekten meer omzet en de winst steeg. Ahold maakte 851 miljoen euro winst, een stijging van 43 procent.

Bij Delhaize verdubbelde de winst naar 367 miljoen euro.

STER reclame