AFP
NOS Voetbal

Ook Platini in beroep tegen schorsing

Michel Platini gaat bij het internationale sporttribunaal CAS in beroep tegen zijn schorsing. De beroepscommissie van de FIFA schorste de Fransman en Sepp Blatter eind februari voor zes jaar.

De oud-voorzitters van de FIFA (Blatter) en UEFA (Platini) werden in december veroordeeld tot een schorsing van acht jaar voor een schimmige miljoenenbetaling van Blatter aan Platini in 2011.

Strafvermindering

Deze straf werd door de beroepscommissie van de FIFA tot zes jaar teruggebracht. Platini en Blatter mogen in deze periode geen enkele functie bekleden in het (internationale) voetbal.

Platini neemt geen genoegen met die strafmaat. Hij wil het CAS de uitspraak laten heroverwegen. Het tribunaal gaat zich over de zaak buigen, maar noemt geen datum voor de uitspraak.

Duitse voetbalbond

Het nieuws komt tegelijkertijd met een uitspraak van de Duitse voetbalbond, die Platini het liefst zo snel mogelijk ziet aftreden als voorzitter van de UEFA. "Daarmee zou hij het Europese voetbal een goede dienst bewijzen", aldus interim-voorzitter Reinard Rauball van de DFB.

De UEFA staat nu onder leiding van vice-voorzitter Ángel Maria Villar Llona uit Spanje. De Europese bond zit momenteel ook zonder secretaris-generaal, omdat Gianni Infantino is benoemd als nieuwe voorzitter van de FIFA.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl