Bloemen bij de plek van de steekpartij
In samenwerking met
Omroep West
NOS Nieuws

In hoger beroep 18 maanden cel voor doodsteken klasgenoot

De 17-jarige Anthony D. heeft in hoger beroep 18 maanden jeugdgevangenis en tbs gekregen voor het doodsteken van zijn klasgenoot Wesley op het Corbulo College in Voorburg.

Het hof gaat uit van doodslag en niet van moord, omdat er geen sprake is van voorbedachte rade, schrijft Omroep West. Ook is Anthony D. verminderd toerekeningsvatbaar.

Ruzie

D. werd eerder veroordeeld tot 20 maanden cel. Zijn advocaat ging toen in beroep omdat D. zou hebben gehandeld in een opwelling en langdurig was gepest.

Hulpdiensten bij het Corbulo College, kort na de steekpartij

De destijds 16-jarige Anthony D. kreeg in oktober 2014 ruzie met Wesley. In de pauze pakte Anthony een mes en stak de 15-jarige jongen neer op het schoolplein. Het slachtoffer overleed korte tijd later in het schoolgebouw.

Stille tocht

De steekpartij had een grote impact. Leerlingen en docenten kregen lang de tijd om het te verwerken. Ook werd een stille tocht gehouden.

Deelnemers aan de stille tocht leggen bloemen neer

Na de dodelijke steekpartij laaide de discussie over pesten op scholen weer op. Het Corbulo College heeft gekeken of het pestprotocol aangepast moest moesten, maar dat was volgens de interim-directeur niet nodig.

Advertentie via Ster.nl