Scholieren en politieagenten bij het Corbulo College
NOS Nieuws

Voor de directeur van het Corbulo komt alles weer boven

"Het komt allemaal weer terug. Je beleeft de dag eigenlijk helemaal opnieuw." Interim-directeur Kees van der Zweep merkt dat de dodelijke steekpartij op het Corbulo College in Voorburg nog vers in het geheugen ligt.

De afgelopen maanden werd er steeds minder gesproken over de gebeurtenissen van 10 oktober vorig jaar, zegt Van der Zweep. Nu Anthony D. voor de rechter staat voor de steekpartij is het incident opnieuw het gesprek van de dag op school.

Slachtofferhulp

Leerlingen en docenten hebben van dichtbij gezien dat Anthony zijn klasgenoot Wesley neerstak. Tot de kerstvakantie hebben leerlingen en docenten hulp gehad om dat te verwerken. Daarna bleek die hulp in veel gevallen niet meer nodig, vertelt Van der Zweep.

De advocaat van Anthony D. zei meteen na het incident dat de jongen stelselmatig werd gepest en dat hij mogelijk daardoor tot zijn daad gekomen was.

Het Corbulo College heeft het pestprotocol niet aangepast na de steekpartij. "We hebben wel gekeken of er dingen zijn die beter kunnen, maar dat doe je eigenlijk altijd in het onderwijs", zegt Van der Zweep.

Hij heeft met alle mentoren afgesproken dat ze alerter zijn op pesten en ook dat de docenten beter letten op afwijkend gedrag van leerlingen. Ook worden de lockers vaker gecontroleerd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl