NOS Nieuws

Eis 20 maanden voor doodsteken leerling Corbulo College

De 16-jarige jongen Anthony die vorig jaar een klasgenoot doodstak op het Corbulo College in Voorburg, moet van justitie 20 maanden celstraf en jeugd-tbs krijgen. Het Openbaar Ministerie vindt dat Anthony niet in een opwelling handelde. Daarom wordt de jongen moord ten laste gelegd.

Persofficier Laurien van Haeringen: "Anthony had het mes al op de dag dat het gebeurde en vlak voor het incident heeft hij gezegd dat hij van plan was om iemand te steken."

Openbaar Ministerie over strafeis

Tegen de jongen die het mes leverde en Anthony vertelde hoe hij het kon gebruiken, wordt 150 uur werkstraf en een half jaar voorwaardelijke jeugddetentie geëist.

Locker

In de weken voor de steekpartij had Anthony ruzie met een andere klasgenoot en dat liep twee keer uit de hand. Pas op de dag van de steekpartij kreeg Anthony ruzie met het slachtoffer. Na de les haalde hij het mes uit zijn kluisje. Bij de vechtpartij die volgde, raakte hij het slachtoffer in zijn nek. De jongen overleed even later in de kamer van de adjunct-directeur.

De advocaat van de 16-jarige Anthony zei dat de jongen stelselmatig gepest werd. Volgens het OM had de jongen ernstige gedragsproblemen en daardoor vaak ruzie.

Van Haeringen: "Uit onderzoek blijkt dat Anthony vaak in de problemen kwam door zijn gedrag. Hij had sneller dan anderen conflicten met mensen en zag voorvallen ook sneller als een conflict."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl