Max Huiberts, de nieuwe directeur voetbalzaken van AZ
NOS Voetbal

Huiberts zal de AZ-credits nooit naar zichzelf toetrekken

De ongeslagen reeks van AZ in 2016 duurt maar voort. De ploeg van John van den Brom heeft in de eredivisie zeven duels op rij gewonnen en scoorde daarin 23 keer. En AZ staat ook nog in de halve finales van de KNVB-beker.

Wat is er aan de hand in Alkmaar? Die vraag kan technisch directeur Max Huiberts vast beantwoorden. "Ik denk dat het talent dat we hebben met elkaar is gaan samenwerken."

In november werd Huiberts aangesteld als opvolger van Earnest Stewart en eigenlijk gaat het sindsdien crescendo, gezien de reeks overwinningen. Over zijn eigen aandeel in dat succes blijft Huiberts bescheiden. "Nee, die credits zal ik nooit naar mezelf toetrekken. We doen het met elkaar."

De voormalig aanvaller bestempelt de afgelopen winterstop als een belangrijke periode. "Na het vertrek van Marco van Basten naar de KNVB hebben we zijn plek in de technische staf opgevuld met Leeroy Echteld."

"Verder zijn Jeffrey Gouweleeuw en Mounir El Hamdaoui vertrokken en daarvoor zijn Stijn Wuytens, Ron Vlaar en Levi Garcia teruggekomen. Wuytens en Vlaar in het centrum, dat klikte vanaf het begin."

Structureel top-4

Een andere prangende vraag is: waar eindigt dit? "We kijken nu naar plek drie en daar willen we graag blijven", vervolgt Huiberts, die niet denkt dat PSV en Ajax nog te achterhalen zijn. Althans, niet dit seizoen.

"Structureel om de topplaatsen spelen, dat moet mogelijk zijn met AZ. Als iedereen daarin gelooft, kun je best ver komen. Met onze middelen moeten we ieder jaar bij de top-4 spelen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl