NOS Voetbal

Noodverband Wuytens blijkt ontbrekende schakel bij AZ

Voor de winterstop vocht Stijn Wuytens nog tegen degradatie met Willem II, nu is hij een steunpilaar in de Alkmaarse machine die met wervelend voetbal de ene na de andere tegenstander aan de zegekar bindt. "Ongekende weelde", beaamt de 26-jarige Belg, die al zijn wedstrijden met AZ tot nu toe heeft gewonnen. "Dat is toevallig."

Die bescheidenheid siert Wuytens, maar trainer John van den Brom hoeft niet lang na te denken. "Ik denk dat Stijn vandaag de beste man was bij ons achterin".

Noodverband

Die constatering is opmerkelijk. Toen Wuytens in de winterstop overkwam van Willem II waande hij zich nog middenvelder. Creatief, technisch vaardig en met een behoorlijke duelkracht. Maar toch geen centrale verdediger, zoals zijn broer Dries.

Van den Brom: "Ik heb hem gevraagd: heb je weleens centraal achterin gespeeld? Hij zei ja. Nou oké, dan sta je zondag tegen Feyenoord naast Ron Vlaar."

In zijn hart is hij nog steeds een middenvelder

AZ=trainer John van den Brom over Stijn Wuytens

Inmiddels is AZ zeven overwinningen verder, acht als je de bekerzege op de amateurs van HHC Hardenberg meerekent. "Hij is misschien wel de ontbrekende schakel bij ons geweest, samen met Vlaar", denkt Van den Brom.

"In zijn hart is hij nog steeds een middenvelder. Dit begon als noodverband, maar zo ontstaan soms mooie dingen. Dit ga ik voorlopig niet veranderen."

Waarom zouden we Ajax niet kunnen kloppen?

AZ-verdediger Stijn Wuytens

Geloof

Volgende week wacht Ajax in de competitie. "De achtste overwinning op rij gaat een hele zware worden, maar het geloof is er absoluut", aldus Wuytens. "Ik zou niet weten waarom we Ajax niet kunnen kloppen".

Daarna wacht een bezoek aan De Kuip voor de halve finales van de KNVB beker tegen Feyenoord. De club waartegen middenvelder Stijn Wuytens verdediger werd. En een goede ook.

Stijn Wuytens in duel met Michiel Kramer bij zijn debuut voor AZ tegen Feyenoord (4-2)

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl