NOS Nieuws

Doek valt voor V&D; doorstart mislukt

Na bijna 130 jaar komt er een eind aan het warenhuisconcern V&D. De poging een doorstart te maken is mislukt. De overnamegesprekken met Cool Investments van Roland Kahn zijn afgebroken. Ook de voortzetting van de La Place-restaurants in de warenhuizen lijkt daarmee van de baan.

In een persbericht schrijven de curatoren dat het bedrijf ontmanteld wordt. "Nu het helaas niet mogelijk is gebleken om de ‘puzzel’ tussen potentiële koper(s), verhuurders en financier(s) op te lossen, zal een zeer beperkte groep van V&D-medewerkers onder leiding van de curatoren de boedel in de komende weken ordentelijk afwikkelen", staat in het persbericht.

Mogelijk gaat het Canadese winkelbedrijf Hudson's Bay een aantal V&D-winkelpanden huren, om er eigen warenhuizen in te vestigen.

Roland Kahn laat weten dat zijn team de afgelopen maand hard en bezield heeft gewerkt aan een doorstart, maar er helaas niet in is geslaagd de belangen van alle betrokkenen op één lijn te krijgen.

'Alle partijen hebben goede wil getoond'

V&D vroeg op 23 december uitstel van betaling aan en op oudejaarsdag het faillissement. In de zes weken die volgden is gesproken en onderhandeld met potentiële kopers.

Jumbo nam eind januari de zelfstandige La Place-restaurants over. De laatste tien dagen onderhandelden de curatoren exclusief met Coolcat-ondernemer Kahn, samen met de verhuurders en financiers.

Niels Suijker van vakbond FNV Handel noemt het een "dramatisch slotakkoord" voor de 5000 V&D-medewerkers en de 3000 medewerkers van de La Place-restaurants in de warenhuizen.

La Place

Supermarktconcern Jumbo, dat eerder ​de losse La Place-restaurants overnam, betreurt het mislukken van de doorstart. "Er komt een einde aan een Nederlandse retailicoon."

De voortzetting van de La Place in de voormalige V&D warenhuizen is voorlopig van de baan. 'Wij kijken naar nieuwe exploitatiemogelijkheden voor deze La Place vestigingen", aldus de persverklaring van Jumbo.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl