NOS Nieuws

'Mislukken doorstart is dramatisch slotakkoord voor V&D'ers'

Een "dramatisch slotakkoord" voor de medewerkers van V&D. Zo noemt Niels Suijker, vakbondsbestuurder van FNV Handel, het mislukken van een doorstart van het failliete warenhuis. "Het personeel verliest op alle fronten en we zullen onze leden bijstaan waar mogelijk, maar we kunnen helaas geen banen voor ze creëren."

Vandaag werd duidelijk dat de overnamegesprekken met Cool Investments van Roland Kahn zijn afgebroken. Ook de voortzetting van de La Place-restaurants in de warenhuizen lijkt daarmee van de baan. Daarmee komt er na bijna 130 jaar een einde aan het warenhuisconcern en daarmee ook aan de carrière van de 8000 medewerkers bij de V&D.

Volgens Suijker wordt het voor de V&D-medewerkers niet makkelijk een nieuwe baan te vinden in de detailhandel vanwege de vele faillissementen de afgelopen periode. "Daarom moeten de mensen verder om zich heen gaan kijken; zich oriënteren op ander werk. Dat is niet makkelijk, maar als je in de WW zit moet je solliciteren en doorgaan."

Ondersteuning

Volgende week organiseert de vakbond bijeenkomsten om de V&D'ers te ondersteunen. "Daar geven we voorlichting over het faillissement. Maar ook over het verlies van werk en het vinden van nieuw werk. Denk dan aan workshops solliciteren en loopbaanadvies. Op dat punt kunnen we wellicht een meerwaarde bieden."

De gebeurtenissen van de afgelopen maanden die hebben geleid tot het faillissement hebben volgens Suijker veel weg van een Griekse tragedie. "Maar het gaat verder terug dan de afgelopen maanden. Vorig jaar hebben we een gevecht gehad met V&D en eigenaar Sun Capital over onder meer ​het verlagen van de lonen. Dat het nu zo afloopt is heel triest."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl