NOS NieuwsAangepast

V&D minstens een maand dicht

'We kunnen binnen ook aan de gang'

De winkels van V&D blijven zeker vier tot zes weken dicht. Dat melden de curatoren. De deuren van de winkels van het warenhuis, dat eind vorig jaar failliet ging, bleven vandaag gesloten zodat de winkelvoorraden geïnventariseerd kunnen worden.

Op dit moment onderhandelen de curatoren met mogelijke investeerder Cool Investments over een doorstart. Hudson's Bay praat buiten hen om met de verhuurders.

Ook als er een doorstart komt, zullen de winkels zeker een maand dicht blijven. Want in dat geval zal het nieuwe bedrijf het personeel opnieuw moeten aannemen. Ook moet het dan de winkels weer bevoorraden en inrichten.

De partijen streefden er eerder naar om vandaag al tot een deal te komen, maar de curatoren vroegen vanmorgen drie dagen uitstel aan bij de verhuurders. Daardoor blijft het onduidelijk wat er met de 62 panden en zo'n 8000 werknemers gaat gebeuren.

Complexe puzzel

De curatoren laten weten dat alle partijen die zijn betrokken bij een doorstart van V&D afgelopen weekend "intensief" overlegd hebben. "Hierbij is goede vooruitgang gerealiseerd, maar uiteindelijk hebben de curatoren moeten constateren dat de zeer complexe ‘puzzel’ op dit moment nog niet kan worden gelegd."

'Winkels moesten vandaag sowieso dicht'

Ze zouden het nog niet eens zijn over de hoogte van de huur, de vereiste investeringen en welke panden onder de deal moeten vallen.

Martijn den Heijer van vakbond CNV is verbaasd over het uitstel. "Dit nieuws is schokkend, mensen worden nog langer aan het lijntje gehouden."

CNV: 'heel teleurstellend voor personeel V&D'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl