NOS Schaatsen

Knegt: zwaar klote dat mijn seizoen zo eindigt

Knegt: zwaar klote dat mijn seizoen zo eindigt

Met veel pijn stond Sjinkie Kengt zondagmiddag langs de boarding te kijken naar zijn collega's op de relay. Graag had hij natuurlijk op het ijs gestaan, maar dat zit er na zijn harde val van afgelopen vrijdag niet in. "Het is zwaar klote dat mijn seizoen zo eindigt. Mijn val is ontzettend jammer, hopelijk kan ik extra sterk terugkomen volgend jaar", sprak Knegt voor de camera van de NOS.

In eerste instantie hoopte Knegt nog dat de gevolgen van zijn klap mee zouden vallen. "Ik dacht dat ik een paar ribben gekneusd had, maar er kwamen steeds meer artsen om me heen."

Het WK heeft Knegt, de regerend wereldkampioen, uit zijn hoofd moeten zetten. "Ik heb niet meer gevraagd of ik dit jaar nog kan rijden, ze hebben me duidelijk gemaakt dat dat niet zou lukken."

Sjinkie Knegt is zwaar gevallen tijdens de relay in Dordrecht

Knegt pleit niet direct voor een andere boarding, zoals bondscoach Jeroen Otter. "Dit hoort bij de sport, het kan gebeuren. Je wil altijd zo hard mogelijk schaatsen, we moeten gewoon door."

Knegt is niet iemand die makkelijk stil kan zitten, terwijl dat de komende tijd wel van hem verlangd wordt. "Ik moet zorgen dat ik rust houd, in de zomer ga ik goed trainen en dan ben ik er volgend jaar gewoon weer bij", zegt Knegt zelfverzekerd.

Sleutelen in zijn garage in Bantega is er vooralsnog niet bij. "Ik mag niet tillen. Ik hoop ook dat mijn dochter snel kan lopen, dan kan ze zichzelf verplaatsen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl