Sjinkie Knegt en Jack Whelbourne komen ten val tijdens de relay
NOS Sport

'Shorttrack moet af van harde boarding'

De blessure van Sjinkie Knegt maakt pijnlijk duidelijk dat het shorttrack af moet van de harde boarding. Dat zegt teamgenoot Daan Breeuwsma, daags na de val die Knegt drie gebroken ribben, inwendige kneuzingen en een scheurtje in de lever opleverde.

“Eigenlijk moet dat straks afgeschaft worden. Dit moet niet meer kunnen. We gaan steeds harder en sneller door de bochten. En er zijn steeds meer schaatsers die goed zijn. Dus zitten ze steeds meer op een kluitje. Daar wordt het superlink van.”

Breeuwsma pleit voor beweegbare boarding na val Knegt

Breeuwsma pleit, net als zijn coach Jeroen Otter, voor het gebruik van kussens van een meter dikte. “Eigenlijk zou dat volgend jaar al verplicht moeten zijn.” Op dit moment is de regelgeving vanuit de ISU beperkt. “Ze hebben één regel. Als je een dubbele 500 meter hebt in een toernooi, dan mag die harde boarding niet meer. Maar dat is hier bijvoorbeeld niet het geval.”

Bondscoach Otter valt zijn pupil bij. “Als wij in de toekomst de snelheid steeds verder omhoog zien gaan, moet je ook naar een veiliger plaats. Op dit moment is dit een veilige plaats waar wel eens een ongelukje gebeurt. Dat zal in de toekomst ook nog wel gebeuren. Maar idealiter zou je wedstrijden willen rijden zonder boarding, maar met een metersdik kussen.”

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl