Peyton Manning met de Vince Lombardi Trophy
NOS Sport

Manning neemt even geen emotionele beslissing

Peyton Manning heeft vannacht de kroon op zijn werk gezet door met Denver Broncos zijn tweede Super Bowl te winnen, maar de 39-jarige quarterback schuift de beslissing of hij stopt toch nog even voor zich uit.

Hij liet na de winst op Carolina Panthers weten tijd nodig te hebben om de mogelijk laatste wedstrijd uit zijn imposante loopbaan een plek te geven. "Dit is een emotionele week geweest, een emotionele avond. Ik heb een aantal prioriteiten, maar ik heb wat tijd nodig."

"Ik heb een wijs advies gekregen van Tony Dungy, die een plaats in de Hall of Fame krijgt en tevens mijn oude coach is", ging Manning verder. "Hij vertelde me geen emotionele beslissing te nemen."

Manning: moment na eindsignaal blijft uniek

Manning is de oudste quarterback ooit die een Super Bowl wint en de eerste met tweehonderd overwinningen in de NFL op zak. Hij passeerde Brett Favre. Nog een unicum: na de winst van zijn eerste Super Bowl in 2006 met Indianapolis Colts is hij de eerste quarterback die de Super Bowl met twee teams wint.

Bij het ontvangen van de Vince Lombardi Trophy werd Manning toegesproken door NFL-commissaris Roger Goodell: "Ik weet niet of dit je laatste rodeo was, maar we willen je bedanken voor de rit."

Peyton Manning zet de lijnen uit

Met zijn manier van spelen zorgde Manning voor een revolutie in het American Football. Zijn vermogen om het spel te analyseren en te verleggen, midden in een scrimmage, heeft veel navolging gehad.

Het slotwoord is voor Manning: "Ik ga veel bier drinken vanavond. Von Miller trakteert. Dan doe ik een gebedje en bedank de meneer boven ons voor deze mogelijkheid."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl