Peyton Manning
NOS Sport

Denver Broncos winnaar Super Bowl

De vijftigste editie van de Super Bowl, de finale van het Noord-Amerikaanse American Football-seizoen, is gewonnen door Denver Broncos. De NFL-kampioen van 1997 en 1998 was in het Californische Santa Clara met 24-10 te sterk voor Carolina Panthers, dat in 2003 ook al verliezend finalist was.

Denver beschikte dit seizoen over de sterkste verdediging in de NFL, maar de Panthers maakten deze competitie indruk met hun ijzersterke aanval en begonnen dan ook als favoriet aan het duel.

Newton in het nauw

Carolina-quarterback Cam Newton, deze week nog uitgeroepen tot waardevolste speler van de NFL, kwam er echter niet aan te pas. Hij stond constant onder druk, kreeg de ene tik na de andere te verwerken en slaagde er maar niet in zijn ploeggenoten te bereiken.

In het eerste kwart werd Newton vlak voor zijn eigen endzone hard omvergelopen door uitblinker Von Miller, waarna Denver via een touchdown van Malik Jackson op 10-0 kwam.

  • AFP
    Von Miller (r) in duel met Cam Newton
  • AFP
    C.J. Anderson viert een touchdown voor Denver
  • AFP
    Peyton Manning
  • AFP
    Beyonce, Chris Martin en Bruno Mars gaven een show weg in de rust

De Panthers kwamen na een touchdown van Jonathan Stewart terug tot 10-7. Denver kon daarna aanvallend amper imponeren. Peyton Manning, de 39-jarige quarterback en superster van de Broncos, had het net als Newton lastig, maar via fieldgoals van Brandon McManus werd het toch 16-7.

In het vierde kwart van het niet al te spectaculaire duel deed Carolina via een fieldgoal van Graham Gano nog wel iets terug, maar na een touchdown van C.J.Anderson was het duel beslist.

Vince Lombardi Trophy

Voor Manning, die mogelijk zijn laatste duel heeft gespeeld, is het de tweede keer dat hij de Vince Lombardi Trophy wint. Negen jaar geleden won hij de Super Bowl met Indianapolis Colts.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl