In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS Nieuws

Busje met ingenieus dumpsysteem voor drugsafval gevonden

Busje met ingenieus drugsdumpsysteem

Drugscriminelen hebben een nieuwe manier bedacht om drugsafval te dumpen. In Moergestel ontdekte de politie afgelopen nacht een busje met een ingenieus systeem.

In de bus zat een speciaal buizensysteem, waarmee drugsafval al rijdend of stilstaand kan worden geloosd. Er was een gat gemaakt in de wielkast waar de vloeistof doorheen kon. In het busje zat een grote tank gevuld met zo'n duizend liter drugsafval.

Het voertuig stond geparkeerd in een woonwijk in Moergestel. Omroep Brabant schrijft dat agenten het busje ontdekten nadat ze een sterke anijsgeur hadden geroken.

Volgens de politie is de bus gestolen en in de woonwijk geparkeerd.

Steeds vaker gedumpt

Afgelopen jaar kwamen er minder meldingen binnen van de vondst van afval van drugslaboratoria. Maar volgens de provincie Noord-Brabant zijn er geen signalen dat er minder drugs worden geproduceerd. "Criminelen vinden nieuwe manieren om het spul kwijt te raken", zei gedeputeerde Johan van der Hout.

Volgens hem wordt het afval vaak gedumpt in het riool. De provincie zegt dat afval steeds vaker met een vrachtwagen of giertank over het land wordt uitgereden. Ook zijn er signalen dat resten van de xtc-productie in gierkelders worden gedumpt.

Advertentie via Ster.nl